TKO SMO?

CENTAURUS – Sve iz Mora!

Centaurus je tvrtka specijalizirana za distribuciju, maloprodaju i izvoz svježe i zamrznute ribe te delikatesnih proizvoda iz mora u HoReCa segmentu. Sjedište tvrtke je u Splitu, a područje djelovanja Dalmacija, dok se svježa riba izvozi u zemlje okruženja Italije, Španjolske, Austrije, Slovenije, a riba se otkupljuje od lokalnih ribara duž cijele Jadranske obale. Tvrtka je specijalizirana za srednje i visoko ugostiteljstvo, opskrbu hotela, turističkih brodova i jahti. Centaurus danas preko 100 djelatnika, koji su ključ uspjeha te su radom, znanjem i zalaganjem postigli zavidan nivo pružanja usluga, kako u regiji tako i u susjednim zemljama poput Slovenije, Italije, Austrije i Španjolske. Vlastitom proizvodnjom i ulovima hrvatskih ribara, želi se podići vrijednost, te plasmanom istih na tržište u turističkim sektoru i unutar europske unije pridonijeti prepoznatljivosti iskonski dobrih hrvatskih proizvoda.
Temeljni cilj je, u svim aktivnostima, u svakom trenutku, prepoznavati potrebe kupaca te podizanjem vlastite kvalitete, pridonijeti kvalitetnijim poslovanju naših partnera: ribara, kupaca i dobavljača.

GASTRO RIBARNICE BRAČ

Gastro ribarnice Brač čine maloprodajni lanac tvrtke Centaurus. U deset vlastitih ribarnica u regiji, pored svježe ribe, u ponudi je bogat izbor zaleđenih, sušenih, mariniranih, slanih i delikatesnih proizvoda. U centralnoj poslovnici na Poljudu smješten je Gastro odjel, sa širokom ponudom gotovih jela, pripremljenih na inovativan način, kombiniranjem tradicionalnih, domaćih recepata te recepata iz svih dijelova svijeta, uz prstohvat modernog štiha, kako bi se jela približila široj publici. Ponuda je proširena na svježe voće i povrće, vina i razne delikatese, koje su rezultat suradnje s vrhunskim OPG proizvođačima iz regije, koja pomaže malim proizvođačima da se što bolje afirmiraju na tržištu, a istovremeno kupcima osigurava najkvalitetnije namirnice.

AMARE

U novorazvijeni brend Amare prenesna je „ljubav iz mora“, a objedinjuje ručno čišćeno meso jadranskih kozica, koje je sinonim kvalitete te neizostavna namirnica restorana i domaćinstava te marinirane kozice, marinirane inćune i slane inćune. Novitet su i prve pljeskavice od jadranskih kozica i škampa, koje su postigle zapažen uspjeh na tržištu. Na krilima tog uspjeha stvorena je ideja za pljeskavicu od jadranske ribe, točnije od četiri vrste bijele ribe od koće i dvije vrste plave ribe.