POVIJEST

2

Tvrtka Centaurus je osnovana 2004. godine, a od tada svoj uspjeh gradimo na trudu, volji i upornosti. Ponosni smo što smo stasali iz ničega, a danas smo na čvrstim temeljima. U početku rada imali smo jednog zaposlenika, dvije škrinje te jedno vozilo, dok danas, ponosno brojimo, preko stotinu djelatnika i dvadest i pet vozila.

U Dalmaciji smo sinonim za visoki standard u poslovanju ribom i proizvodima iz mora. Opskrbljujemo više od osamsto partnera iz HoReCa sektora, svakodnevnom dostavnom proizvoda, u sezoni diljem Dalmacije i po otocima. Svježu ribu izvozimo u većinu država u regiji. Primjenom novih tehnologija i znanja kontinuirano radimo na ekspanziji.U maloprodajnom lancu, koji čini deset “Gastro ribarnica Brač”, svakodnevno nudimo svježu, smrznutu ribu, slane i marinirane proizvode. Ponuda je proširena Gastro odjelom, na kojem se nude gotova jela, čijoj pripremi se pristupa inovativno i koristeći kvalitetne namirnice. Ponudu slanih i mariniranih proizvoda, te vina i delikatesa temeljimo na suradnji s vrhunskim OPG proizvođačima iz regije, čime pomažemo male proizvođače, da se vlastitom kvalitetom, plasiraju na tržištu.

U maloprodajnom lancu, koji čini deset “Gastro ribarnica Brač”, svakodnevno nudimo svježu, smrznutu ribu, slane i marinirane proizvode. Ponuda je proširena Gastro odjelom, na kojem se nude gotova jela, čijoj pripremi se pristupa inovativno i koristeći kvalitetne namirnice. Ponudu slanih i mariniranih proizvoda, te vina i delikatesa temeljimo na suradnji s vrhunskim OPG proizvođačima iz regije, čime pomažemo male proizvođače, da se vlastitom kvalitetom, plasiraju na tržištu.

MISIJA

Cipal-Ceffalo-Dorro

Misija nam je promoviranje proizvoda hrvatske ribarske industrije, te povezivanje proizvoda hrvatskih ribara, na najbrži način, sa krajnjim potrošačima u zemlji i inozemstvu, kroz nekoliko kanala distribucije: vlastita maloprodajna mreža, kupci u HoReCA segmentu, restorani, hoteli, ustanove. Nadalje, naša misija obuhvaća plasman proizvoda hrvatske ribarske industrije na europsko tržište te, u suradnji s inozemnim partnerima, donošenje najmodernijih trendova iz ribarske industrije, na hrvatsko tržište. Navedenim koracima planiramo doprinjeti podizanju kvalitete cjelokupne hrvatske gastro ponude.

Vlastitom proizvodnjom i ulovima hrvatskih ribara, želimo podići vrijednost, te plasmanom istih na tržište u turističkim sektoru i unutar europske unije pridonijeti prepoznatljivosti iskonski dobrih hrvatskih proizvoda.

Važan dio naše misije je podizanje svijesti o zdravoj prehrani i rušenje mita da je ista privilegija, a ne mogućnost za sve slojeve društvene zajednice. Važnost konzumacije ribe i pozitivan učinak na ljudsko tijelo je neupitna. Uvođenje više ribe i plodova mora u prehranu pridonosi  zdravlju svakog pojedinca, a time  i zajednice. Učinivši ribu lako dostupnom potrošačima pridonosimo tom cilju.

Temeljni cilj je , u svim aktivnostima,  u svakom trenutku,  prepoznavati potrebe kupaca te podizanjem vlastite kvalitete,  pridonijeti i kvalitenijem poslovanju naših partnera: ribara, kupaca i dobavljača.